9. klasse som i folkeskolen – bare bedre
På Lunderskov Efterskole kan du tage 9. klasse med afgangsprøve som i folkeskolen.
Men hos os møder du også din lærer om aftenen, til måltiderne og på gangene i løbet af dagen – derfor er vi bedre!
Vi har et godt undervisningsmiljø med spændende udfordringer og en god tone.
Alle de store fag er niveaudelte på tværs af 9. og 10. klasse. Det er fagene dansk, engelsk, tysk, matematik og naturfag.
Tag din afgangsprøve hos os
Nogle mennesker tror, at man får den bedste afgangsprøve ved at blive i folkeskolen i 9. klasse.
Sådan er det måske for nogle. Men for de fleste elever er vores gode ambitiøse undervisningsklima, engagerede lærere og trygge sociale rammer lige præcis, det de trænger til for at lave en god afgangsprøve.
Vi afslutter de bogfaglige fag med prøver som i folkeskolen.
Fra sidst i april skruer vi lidt ned for for de kreative fag, så du i en periode kan fokusere på din afgangsprøve. I perioden med mundtlige prøver har vi en god struktur på studietid og spørgetimer før de forskellige prøver.
De fag skal du have
Alle elever i 9. klasse skal have: Dansk, fysik/kemi, matematik, kristendom, biologi, geografi, historie, engelsk, samfundsfag og idræt.
Hertil kan du vælge enten tysk eller fransk.
Niveaudeling
Tænk lige på din nuværende klasse. Tænk lige over, hvor forskellige I faktisk er. Nogle har meget lyst til at gå i skole, – andre har mindre lyst. Nogle får 10 og 12 i mange fag, andre får mindre…
På Lunderskov Efterskole er vi 160 elever fra næsten lige så mange skoler. Forestil dig, hvor forskellige eleverne så er.
Derfor har vi niveaudeling på Lunderskov Efterskole, og fordi vi ved, at det er meget skadeligt for motivationen til at lære noget nyt, hvis man enten er meget bedre eller meget dårligere, end dem man er i klasse med.
Vi finder det rigtige niveau
– sammen med dig
At finde det rigtige niveau handler ikke kun om, hvor god du er, men også om din motivation. Meget motiverede elever kan arbejde selvstændigt i lang tid, mens mindre motiverede elever, skal have lidt mere hjælp til at komme videre.
Vi finder det helt rigtige niveau til dig i skoleårets første uger. – Og havner du alligevel på det forkerte hold, så kan du flyttes.
Projektarbejde
Vi er vilde med projektarbejde på Lunderskov Efterskole.
I projekterne arbejder du tværfagligt med et klart mål og en tidsfrist. Det er faktisk den måde, som de fleste mennesker arbejder på til dagligt – og det er den måde, man arbejder på i de fleste ungdomsuddannelser.
I projekterne arbejder du ofte sammen med andre, og lærer hvor vigtigt det er, at kunne samarbejde. At kunne kombinere din egen indsats med arbejdet i projektgruppen og bidrage til den samlede løsning, regnes i dag for én af de vigtigste evner, når du skal søge nyt job eller ny uddannelse. Men faktisk er det også vigtige egenskaber at have sit eget liv.
Alle niveauer laver projektarbejde, men nogle laver flere end andre.
Projektuge
Alle elever i 9. klasse skal som en del af deres afgangsprøve lave en projektopgave i løbet af skoleåret. Det sker efter undervisningsministeriets regler.
Vi lægger projektopgaven i efteråret samtidig med, at 10. klasse har deres OSO opgave og inviterer forældrene til en stor fælles Projektdag. Her fremlægger alle elever deres projekt på en slags ‘projektmesse’ som vi afholder i idrætshallen. På den måde får alle elever lov at fremlægge mange gange og tale med mange mennesker om deres projekt.
Anderledes dage og uger
Hvert år indlægger vi et antal dage og uger med tværfagligt og anderledes indhold i undervisningen. For eksempel tager vi altid til København, hvor vi har et tæt program med samfundsfag, historie, kulturoplysning og kristendom. Turene har haft forskellige temaer som fx: “Mennesker på vrang og ret-siden”, “Magtens centre” og “kultur og politik”.