mad på lunderskov efterskole
mad på lunderskov efterskole
Mad på Lunderskov Efterskole er mange ting. Det er læring. Det er fællesskab. Det er energi til dagen. Måltiderne er et samlingspunkt for hele skolen. Derfor gør vi også meget ud af at spise sammen og spise godt. Der er mulighed for at få noget i mavesækken seks gange om dagen: Morgenmad, formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe, aftensmad og aftenskaffe.
Vores dygtige køkken laver hver dag velsmagende mad til over 200 mennesker. Det kan kun lade sig gøre, fordi eleverne hjælper til i Kökkenkraft. På den måde får eleverne også indflydelse på, hvad der bliver tilberedt i køkkenet. Efterskole og mad er nemlig noget, vi laver sammen.
Hvad spiser vi?
Vi spiser både kød- og vegetarretter, og vi får grønne salater. Vores bager står for smagfuldt brød til maden, og når vi har kaffepauser i løbet af dagen, kan du også sætte tænderne i boller eller brød fra ovnen. Og så får vi selvfølgelig kage i mange alle slags former i løbet af et skoleår. En uges madplan kunne se sådan her ud:
- Mandag: Italiensk Pasta Arrabiata m. parmesan og salat
- Tirsdag: Marrokansk gryderet med hjemmelavet naanbrød
- Onsdag: Fiskefrikadeller m. kartofler og spidskålssalat
- Torsdag: Flødelegeret tomatsuppe m. bacon, nudler og flütes
- Fredag: Pulled Pork-burger m. coleslaw
vi spiser sammen
Vi synes, at mad smager bedre, når man spiser den sammen. Vi har gennem tusinde år lavet fællesskaber ved at dele maden imellem os og mødes om måltidet. Det har en positiv indvirkning på os at spise sammen. Det er også en grund til, at måltiderne er vigtige. Det betyder også, at man ikke forlader bordet eller sidder med sin mobil, når vi spiser sammen i spisesalen. På efterskolen forventer vi, at du altid deltager i frokost og aftensmad sammen med din kontaktgruppe, men vores hyggelige kaffepauser er valgfrie.
Eleverne, der har lavet maden, præsenterer den for resten af skolen – og så spiser vi ellers sammen.
et køkken med højt til loftet
Vi har et flot og nyt storkøkken, som vi er meget glade for. Her er både pladsen og udstyret til lave god mad til mange mennesker. Køkkenet er en meget vigtig del af skolen og hverdagen, og man oplever hurtigt, at det er et sted, man kommer meget.
Er man på en særlig diæt eller er man eksempelvis vegetar, så henvender man sig til køkkenet, så ved de, hvad de skal lave af mad. Og så er det ellers bare din opgave at nyde maden.
Hvis du har ros eller gode ideer til retter, så er du altid velkommen i køkkenet. Det er på den måde, vi ved, hvad eleverne godt kan lide.
vores dygtige køkkenpersonale
Vi synes selv, at vi har Danmarks bedste køkkenteam rendende rundt på Lunderskov Efterskole. Med køkkenchef Heidi i spidsen er det et hold, der tilsammen har mange års erfaring i kokke- og restaurationsfaget. Holdet er en god blanding med erfarne fagfolk og unge svifffere, der kan finde ud af at tage fat. De her mennesker er grunden til, at klokken 12.10 er det bedste tidspunkt på dagen på Lunderskov Efterskole
Heidi Seerup Christensen
Køkkenchef og kok
Frederik Terp
Sviffer
Yasmin Kjær Thøgersen
Sviffer
Benedicte M. Andersen
Gastronomelev
Emma Granager Simonsen
Sviffer
Gitte Pedersen
Køkkenassistent
Selena Cybulskaja
Sviffer
VI LAVER OGSÅ TV-KØKKEN
Hvis du vil lære vores søde køkken lidt bedre at kende, så kan du allerede nu komme med i køkkenet og lære at lave mad og kage. På vores YouTube-kanal har køkkenet lavet deres eget TV-køkken. Her kan du blandt andet kan prøve kræfter med at lave bager Janes hindbærsnitter, som vi alle elsker her på skolen.
Find TV-køkken og mange andre ting fra Lunderskov Efterskole på YouTube, og bliv klogere på, hvem vi er